Race rules
 
I.
A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait.
II.
A regisztrációval a versenyző elismeri, hogy egészségesen, saját felelősségére indul. Mind fizikálisan, mind mentálisan felkészült a választott távra, annak hosszával, nehézségeivel tisztában van.
III.
A regisztráció során elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, s azok az egyesület adatbázisában való tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
Hozzájárul továbbá, hogy a megadott email címre a rendezőség hírlevelet küldjön.
Nem megfelelő adatok közléséből, ill. hiányos megadásából adódó kellemetlenségekért a rendezőség semmilyen felelőséget nem vállal.
IV.
Nevezés:
 • az előnevezés a nevezési díj kiegyenlítésével válik teljessé (kivéve ingyenes versenyeinket), melyet a nevezés során bankkártyával kell kiegyenlíteni
 • a nevezést követően visszaigazoló e-mailt és számlát automatikusan küldi rendszerünk - ha nincs visszaigazoló mail rövid időn belül, akkor az email címed elrontottad (jelezd a rendezőknek)
 • a beérkezett nevezések és a nevezési díjak jóváírása a honlapon, a rajtlistán nyomon követhető
V.
Nevezés lemondása, átadása:
 • kizárólag emailben (esztergomifutomuvek@gmail.com), a versenykiírásban megadott időpontig
 • további részletek az aktuális versenkiírásban
VI.
Chip-infó:
 • Chipes időmérésű futamaink (lsd. aktuális versenykiírás)
  - a versenyzők új, chipes rajtszámot kapnak, melyek csak az adott futamra érvényesek
  - az RFID chip(ek) a rajtszám hátoldalára ragasztottak, védőfóliával vannak ellátva
  - a chipet eltávolítani, összehajtani, biztosítótűvel átszúrni, letakarni tilos !
 • A Dunaparti Futópartik előző években megvásárolt chipes/chipnélküli rajtszámai 2020-tól nem használhatók
VII.
A rajtszámot elöl, jól láthatóan kell viselni ! A nem megfelelő rajtszámviselésből adódó hibákért a rendezőség felelősséget nem vállal!
VIII.
A nevezés és a rajtszámok más személynek történő átadása regisztráció nélkül tilos.
IX.
A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő vagy egyéb, a versenyzőtársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek és még jól el is náspángoljuk őket (Borvidék félmaraton után szabadon).
X.
A verseny útvonalain kötelező betartani a jobbra tarts elvet. A Vaskapu csúcsfutáson a részleges útzár, a Trailen a gyorsabb versenyző haladását elősegítendő, a többi futamon a „kör” miatt, mivel mindkét irányba haladnak futók. A félmaraton egyes, rövid szakaszain balra tarts elv követendő, ezeket mindenhol táblával jelezzük.
XI.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A versenyző tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárják a versenyből.
XII.
A Dunaparti Futópartik versenyútvonalai (szűk kerékpárút, kockaköves lejtő és emelkedő) sajnos alkalmatlanok a kerekesszékes és babakocsis versenyzésre.
XIII.
Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
XIV.
Az Esztergom Trail kivételével a többi futam útvonala árvíz esetén változhat.
XV.
A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja saját reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
XVI.
Korhatár: lásd az aktuális versenykiírásokban
XVII.
Szintidők:
- az Esztergom Trail, a Teliholdfutam és az Esztergom Félmaraton esetében lásd az aktuális versenykiírásban;
- a Dunaparti Futópartik Tavaszi és Őszi futamán nincs szintidő.
XVIII.
Elsősegély:
Az Esztergom Trail, a Teliholdfutam és az Esztergom Félmaraton versenyek időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben, azonban a versenyzőknek figyelembe kell venniük, hogy a távolság és a terep jellege miatt a segítség érkezése időigényes lehet. Minden résztvevő köteles a saját, és a többi résztvevő testi épségére ügyelni, valamint szükség esetén segíteni bajba jutott sporttársának.
XIX.
A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállal.
XX.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet), időjárási problémák és/vagy biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést a megadott határidő előtt lezárják, ill. a versenyt megállítsák vagy a szintidőt módosítsák.